Χαιρετισμός Δημάρχου

12/05/2016 12:41  -  1 προβολές σελίδας

 

 

 

 

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα, με πολύ όρεξη, να υλοποιήσουμε την καθαρή εντολή που μας δώσατε τον περασμένο Μάιο. Βασικά μας εφόδια, στο δύσκολο αλλά όμορφο αυτό ταξίδι, η πολύ πρόσφατη απόφασή σας, αλλά και το όραμά μας. Όπως σας το παρουσιάσαμε προεκλογικά, περιγράφοντάς σας πως βλέπουμε το αύριο του τόπου μας.

Πρώτη προτεραιότητά μας η καθημερινότητά σας, ένα σπουδαίο και σύνθετο έργο.

o Καθαριότητα για όλους

o Διαφορετική και πιο αποδοτική οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας

o Συχνή επαφή μαζί σας

o Στενή συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια

Ταυτόχρονα όμως παρακολουθούμε όλα τα μεγάλα θέματα της πόλης (Νοσοκομείο, ΑΤΕΙ, ΒΟΑΚ, ΑΣΤΕΑΝ, σχολική στέγη κ.λ.π.), ακόμα και αν δεν είναι στις θεσμοθετημένες αρμοδιότητές μας αφού αφορούν εσάς. Παράλληλα αναζητούμε πόρους για ολοκλήρωση των υποδομών μας.

Θέλουμε την κοινωνία μαζί μας, δίπλα μας, ενεργή, συμμέτοχη σε όλα τα επίπεδα. Το δηλώσαμε εξ άλλου, εξ αρχής, με απόλυτη σαφήνεια. Γι’ αυτό και καθιερώνουμε ώρες κοινού όπου ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να εκθέσει άμεσα τα ζητήματά του στην εκτελεστική εξουσία του δήμου.

Η αποστελέχωση των υπηρεσιών και ο περιορισμός των πόρων που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, μόνο με την κοινωνική συμμετοχή μπορεί να αντιμετωπισθεί. Να αφήσουμε το “εγώ” και το “δικό” μου και να πάμε στο “εμείς” και στο “δικό μας”. Όλοι μαζί. Να αλλάξουμε το πυραμιδικό σύστημα διοίκησης με ένα πιο οριζόντιο, πιο συμμετοχικό.

Ζούμε δύσκολους καιρούς. Που θα κρατήσουν. Είναι στο χέρι μας όμως, μέσα απ’ αυτή τη λαίλαπα να βγούμε πιο δυνατοί. Μετρώντας ξανά τα πράγματα από μηδενική βάση. Να πούμε αλήθειες. Να οργανωθούμε, να βάλουμε στην άκρη όσα δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Να διαμορφώσουμε ένα καινούργιο κοινωνικό πρότυπο. Ποιο πραγματικό. Ποιο κοντά στον άνθρωπο.

Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να μας αποδοθούν. Χωρίς αντιπαλότητες με άλλες περιοχές. Αλλά με σταθερές θέσεις, στέρεα επιχειρήματα, και ολοκληρωμένες λύσεις-προτάσεις.

Οι υπηρεσίες του δήμου θα αναδιαταχθούν, ώστε να σας υπηρετήσουμε καλύτερα και να υλοποιήσουν την πολιτική που ανακοινώσαμε. Η εξωστρέφεια του Δήμου θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο. Για να αποδείξουμε ότι είμαστε πρωτεύουσα πόλη. Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες μας αλλά και την θέλησή μας να είμαστε μια σύγχρονη πόλη στην Κρήτη, την Ελλάδα, την Ευρώπη.

Θα στηρίξουμε τον τουρισμό μας με αναβάθμιση των υποδομών μας. Η περιοχή θέλει ένα ‘’νέο σενάριο λειτουργίας’’, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό γιατί ο ανταγωνισμός πλέον είναι μεγάλος και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, αποκλεισμούς και προστατευτικές πολιτικές. Η κατάργηση των εθνικών συνόρων απαιτεί άλλες λογικές και διαφορετικές πολιτικές. Σε τοπικό επίπεδο θα προσπαθήσουμε αυτές να είναι αποδοτικές αλλά να έχουν ανθρωποκεντρική βάση.

Φίλες και φίλοι,

Σας θέλουμε δίπλα μας. Συμμέτοχους και κριτές. Δίκαιους κριτές. Έτσι και μεις θα έχουμε την βεβαιότητα ότι πάμε καλά.

 

Βιογραφικό Δημάρχου