Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ µικρού µήκους Très Court και στον ΄Αγιο Νικόλαο

30/05/2018 17:22


αφίσα


 

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου συμμετέχει στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, που φέρνει το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους TRES COURT στην Κρήτη. Σε 5 πόλεις της Κρήτης (Χανιά. Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος, Σητεία) θα προβληθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ 41 επιλεγμένες ταινίεςπολύ µικρού µήκους.
          
 Στον ΄Αγιο Νικόλαο η προβολή θα γίνει στο κινηματοθέατρο REX την Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 20:30, με γενική είσοδο 2€. Η διοργάνωση γίνεται με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν) και την συμπαράσταση των χορηγών επικοινωνίας.
          
 Οι φίλοι του κινηματογράφου θα ανακαλύψουν τις καλύτερες ταινίες µικρού µήκους από όλο τον κόσµο, και θα πάρουν µέρος σε µια διεθνή ψηφοφορία δηµόσιας επιλογής για την καλύτερη ταινία! Το Φεστιβάλ Tres Court είναι ∆ΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ και το κοινό παρακολουθεί, ΨΗΦΙΖΕΙ και αναδεικνύει την ταινία που θα αποσπάσει το βραβείο ‘Επιλογής Κοινού’.
          
 Το Φεστιβάλ Tres Court έχει καθιερωθεί παγκόσμια τις τελευταίες δεκαετίες. Ξεκίνησε το 1999 στην Γαλλία και διαγωνίζονται σε αυτό ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά, ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Οι ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ έχουν επιλεγεί μετά από αξιολόγηση περισσοτέρων από 2000 συμμετοχών. Είναι πολύγλωσσες, οικονομικές σε προϋπολογισμό, αλλά πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή και προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου. 
          
 Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που οι ταινίες του φεστιβάλ παρουσιάζονται στην Κρήτη. Η περυσινή διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους θεατές, καθώς μοιράστηκαν ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, με οδηγό τις ‘μικρές’ σε διάρκεια, αλλά ‘μεγάλες’ σε περιεχόμενο, νοήματα και ποιότητα διαγωνιζόμενες ταινίες. Η πρωτόγνωρη διαδικασία της ψηφοφορίας, έκανε ακόμη πιο συναρπαστική την παρακολούθηση και η μεγάλη κατανομή των ψήφων σε όλες της ταινίες αποδεικνύει ότι (πέρα από τις 3 πρώτες) όλες οι ταινίες ήταν αξιόλογες, πλούσιες σε ιδέες, φαντασία, και δημιουργική πνοή και κατάφεραν να αγγίξουν πραγματικά το κοινό.
          
 Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 80 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο και θα προβληθούν 41 ταινίες σε ένα δίωρο πρόγραμμα. Στο τέλος οι θεατές θα επιλέξουν και θα ψηφίσουν τις 3 καλύτερες ταινίες . Τα ψηφοδέλτια θα συγκεντρωθούν από τους διοργανωτές και μετά από επεξεργασία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες οι ταινίες που επιλέχθηκαν για κάθε πόλη χωριστά. Παράλληλα οι ψήφοι θα προσμετρηθούν για να βραβευτούν οι 3 πρώτες ταινίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ  (trescourt.com).
          
Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, video με τις ταινίες που βραβεύτηκαν το 2017, πρόγραμμα προβολών, τρόπος ψηφοφορίας, ψηφοδέλτιο, διαφημιστικά video κ.α στην ιστοσελίδα μας: kileagn.com

 

 

“Très Court International Film Festival - The very short movies” Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους σε αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

07/05/2018 13:30


Αφίσα


Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Très Court International Film Festival The very short movies” Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους σε αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων 

Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Κινηματοθέατρο REX

Ώρα 21.00 

 

Monday June 4th, 2018

"Très Court International Film Festival - The Very Short Films" International Short Film Festival in exclusive collaboration with the Chania Film Festival

Agios Nikolaos Cinema Club

REX Movie Theater

Time 21.00 

 

Ιουνιος  2018
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<σήμερα >>