Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ ταινία το «Μπορντέλο»

διεξαγωγή
Ημερ/νίες 30/08/2017
Τοποθεσία Κινηματοθέατρο Χριστίνα, Άγιος Νικόλαος
29/08/2017 13:54  -  1 προβολές σελίδας

αφισα

 

ΛΕΣΧΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ
 
          Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 30 Αυγούστου το κινηματογραφικό αφιέρωμα στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ, που διοργάνωσαν η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου και ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. Η έκθεση με εικαστικές δημιουργίες του σκηνοθέτη «Εικόνα-Κίνηση-Νόημα-Ζωή», συνεχίζεται μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.
          Στον θερινό κινηματογράφο ‘Χριστίνα’ στις 21:00 θα προβληθούν τα τελευταία αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ για τον  Νίκο Κούνδουρο και στη συνέχεια η  ηθοποιός Μαριάνθη Μενεγάκη θα αναγνώσει κείμενο του Ευγένιου Αρανίτση για την ταινία του «Μπορντέλο», που θα προβληθεί αμέσως μετά. Προκλητικό όσο και ο τίτλος του το «Μπορντέλο» γυρίστηκε το 1985 και πρωταγωνιστούν οι: Μαρίνα Βλαντί, Βασίλης Λάγκος, Ελεονώρα Σταθοπούλου, Αντιγόνη Αμανίτου.
          Υπόθεση: Μια πόρνη από τη Μασσαλία, η Ρόζα, φτάνει στα επαναστατημένα και διψασμένα για ένωση με την Ελλάδα Χανιά του 1897, και μαζί της φέρνει κοπέλες για να ανοίξει εκεί έναν οίκο ανοχής. Το «σπίτι» της γίνεται κέντρο διασκέδασης και συγκέντρωσης μιας πλειάδας ανθρώπων που πρωταγωνιστούν ή συμμετέχουν στα κρίσιμα γεγονότα της εποχής. Σύντομα όμως θα ξεκινήσει ένα αδυσώπητο παιχνίδι συνωμοσιών ανάμεσα στους επαναστάτες και τους αντιπάλους τους...
          Μέσα από μια αλληγορία, με τη ματιά ενός μεγάλου σκηνοθέτη,  η ταινία διηγείται την τραγελαφική περιπέτεια της Ελλάδας ως κράτους υπό διαμόρφωση. Ανήκει σε μια κινηματογραφική τριλογία (μαζί με το «1922» και τον «Μπάιρον», που εστιάζουν σε τρία κρίσιμα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας (Μικρασιατική Καταστροφή, επανάσταση του 1821 και Κρητική Επανάσταση).
          Το Δ.Σ και τα μέλη της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου ευχαριστούν θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του σπουδαίου Αγιονικολιώτη δημιουργού. Ακόμη ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του κινηματογραφικού αφιερώματος και ιδιαίτερα τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου και τον Πρόεδρο κ. Αλεξάκη Χάρη. Πολλά ευχαριστώ και στην επιμελήτρια της έκθεσης κ. Καραμητσοπούλου Μαρία, στους σκηνοθέτες Μάριο Παπαγεωργίου και Άγγελο Σπάρταλη που προλόγισαν τις ταινίες, στην ηθοποιό Μαριάνθη Μενεγάκη και στη σύζυγο του σκηνοθέτη κ. Σωτηρία Ματζίρη για την αμέριστη συμπαράσταση. Ευχαριστούμε επίσης το Photo-Pagalos και τους χορηγούς επικοινωνίας για την γενναιόδωρη προσφορά τους.
          Περισσότερες πληροφορίες, video με συνεντεύξεις και ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Κούνδουρο, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα της Λέσχης Κινηματογράφου http://kileagn.com

 

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Ιουνιος  2018
Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<σήμερα >>